Anglia: Jumătate dintre românii din UK nu au participat la niciun interviu de angajare

Conform unui sondaj realizat de AngliaMea.ro, aproximativ 52% dintre românii din UK nu au participat la niciun interviu în acestă țară. 

6% au declarat că au participat la un singur interviu, 16% au participat la 2 sau 3, 4% au participat  la  4-6 interviuri, în timp ce 22%  au participat la peste 7 interviuri.

Numărul  mare de români care nu au trecut printr-un interviu este explicabil de modul cum aceștia își obțin locurile de muncă în această țară: foarte mulți români lucrează în construcții sau agricultură, unde ajung recomandați de cunoștințe. În plus aceste job-uri adesea nu necesita un interviu sau o selecție. Pe de altă parte, cei care doresc un loc de muncă de birou sau mai bine plătit, trec adesea printr-o serie de interviuri, nefiind ușor să obțina job-ul dorit datorită concurenței foarte mari.  

Conform businessinsider.com, britanicii trebuie să aplice în medie pentru 27 de job-uri pentru a obține un interviu și trebuie să treacă printr-o medie de 5 interviuri pentru a obține locul  de muncă dorit.  Numărul de  interviuri scade în cazul  job-urilor tehnice și crește în cazul  celor care necesită pregătire umanistă.   

Întrebați "În ce domeniu lucrați?" 57% dintre cei care au participat au ales varianta "Construcții", 17% au ales varianta "Servicii", 13% au ales varianta "Medical", în timp  ce 13% au declarat că lucrează "Altceva".

Conform unor date din 2016 publicate de cei de la independent.co.uk, 17% din forța de muncă din Marea Britanie este asigurata de imigranți.

Aceștia au și cele mai mici salarii,  lucrând preponderent în următoarele domenii: servicii, taximetrie, construcții, industria alimentară,  medical.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel