Angi Șerban a fost la Guvern, USR, PSD, ALDE. Episod cu Teodorovici. ”La ALDE, circ”

(foto ilustrativ protest) Angi Serban
(foto ilustrativ protest) Angi Serban

Angi Șerban a dezvăluit cum și-a petrecut ziua în care s-a exprimat „ferm” în legătură cu alegerile locale în două tururi.

„Alegerile locale în 2 tururi sunt obligatorii. Din punctul meu de vedere nu mai avem ce discuta pe subiect. Ele trebuie să se întâmple!! Fără prea mult scărpinat în creștet sau pe unde se mai scarpină factorii de decizie.

Am tot urmărit să vedem ce zic cei de la putere și-n afară de niște declarații politice nu prea văd să se întâmple ceva sau măcar să se miște ceva cât de mic în direcția asta.

Boooon! Constatând asta, am pus de o mișcare. Mai multe grupuri civice (astea din care facem noi parte). Ce am făcut? Niște urne care reprezentau alegerile tur 1 și tur 2 și am luat-o cu colindul pe la guvern și partidele parlamentare. Urnele le-am inscripționat cu ce ne doream noi de la fiecare în parte în direcția asta”, și-a început astfel Angi Șerban mesajul publicat pe Facebook. 

Cum a fost la Guvern, PNL, USR, PSD, ALDE

„Am anuntat că suntem la poartă și că avem ceva de livrat la guvern. Jandarmii tot să ne dea ba mai așa, ba să închidem live-ul și tot așa.. Am rămas acolo să așteptăm cu live-ul pornit. A coborât Ionel Dancă, șeful cancelariei guvernului Orban și purtătorul de cuvânt al guvernului pentru că nu am vrut noi să intrăm. Am fost invitați în guvern, dar nu puteam intra cu live-ul, așa că am preferat să stăm și să-l așteptăm afară, să putem înregistra interacțiunea. A coborât, a luat urna și am discutat în termeni foarte rezonabili despre alegerile locale în 2 tururi. Ne-a spus că și PNL își dorește asta și că ei și-au asumat procedura parlamentară. I-am răspuns și noi că mai au și alte mecanisme - raspunderea guvernului sau OUG. (...)

La PNL am lăsat cutia la primul birou deschis, imediat după intrare. Nu erau nici parlamentarii pe acolo și nici alți factori de decizie, dar era o pisică tolănită undeva în apropiere, în interior. (Deci iote că nu numa' Barna umblă cu pisici! Ori și-au luat-o după poza aia? Ne-a primit o doamnă care ne-a asigurat că ajunge cutia la decidenți. Ok. Am dat "bună ziua" și am plecat după ce i-am explicat care-i metafora și ce vrem mai concret.

La USR ne-a primit Radu Mihaiu care ne-a spus că oricum ei susțin alegerile locale în 2 tururi, fiind de altfel și susținători ai inițiativei legislative #oameninoi, reforma electorală. Au strâns și semnături pentru această reformă. (...)

La PSD ne-au ținut la poartă, DAR, spre deosebire de la ALDE, portarul a sunat și a coborât un domn Constantin Ilie, ceva consilier, care a preluat cutia (urna). Discuția dintre noi și acel domn a fost una civilizată și n-a durat mult că hop! A apărut Orlando "discotecă" Teodorovici. Iar domnul consilier a intrat într-un soi de panică.

Orlando, cu ochelari la ochi, rânjet până la urechi, și-a băgat mașina între noi cu tupeu! Mi-a trecut milimetric pe lângă ghete. Mă întreb ce făcea dacă nu-l auzeam pe Rădună "Vezi că ai mașină în spate" și nu mă întorceam într-o parte? (...) A intrat în curte la PSD, l-am strigat să vină la poartă să discutăm, dar a tăiat-o cu paie pe spinare, nu înainte să ne ridice așa o mână în semn de salut. (...)

La ALDE a fost circ. N-a venit nimeni, n-am intrat nici noi. Omul era absolut îngrozit de prezența noastră acolo. Am încercat să-i explicăm civilizat, n-a înțeles. L-am rugat să sune în interior, a zis că a sunat și că nu ne primește; l-am rugat să sune să coboare cineva, ne-a zis că nu se poate că nu-i nimeni și tot așa. Până la urmă am luat decizia să o lăsăm în poartă. (...)

La PMP și UDMR nu am mai ajuns, dar s-au dus ceilalți. (...)

Cu ce am rămas după ziua de astăzi?

Promisiuni, strângeri de mână, mulțumiri, scârbă pe ici, pe colo și convingerea că mai avem, tată, de tras cu ăștia!! Unii v-ați culcat pe coadă! Ia scuturați-vă un pic!”, a transmis Angi Șerban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel