Angelina Jolie, în Ucraina. Cum a fost surprinsă

Angelina Jolie s-a dus în Ucraina.

Actrița Angelina Jolie a vizitat Ucraina pentru a se întâlni cu copiii afectați de conflict și cu organizațiile locale care lucrează pentru a-i proteja, transmite BBC News.

Angelina Jolie, care este trimis special al Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, s-a întâlnit cu copii orfani, tineri evacuați din Mariupol, precum și cu voluntarii și medicii ucraineni care îi îngrijesc.

Mircea Geoană: Putin va declara o victorie pe 9 mai. Care e, de fapt, adevărul

Amintim că Mircea Geoană, secretarul adjunct al NATO, susține că Vladimir Putin va declara o „victorie” pe 9 mai, însă va fi vorba de o victorie falsă.

„Suntem într-o fază decisivă a acestei părți a războiului din Ucraina. Constatăm, pe de o parte, o schimbare a modului în care conducerea militară a operațiunii din partea Rusiei se comportă față de prima etapă a asaltului împotriva Kievului. Observăm atacuri de artilerie mai susținute, o pregătire mai aproape de doctrina militară a Federației Ruse”, a spus Mircea Geoană, secretarul adjunct al NATO, marți seară, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Războiul va continua, e un război probabil de durată. Continuăm să susținem Ucraina”, a subliniat Mircea Geoană.

„Declarațiile conducerii de la Moscova... se încearcă să găsească în NATO un fel de dușman universal, un fel de justificare a acestui narativ pe care îl împinge Kremlinul, în care războiul ar fi unul de apărare. E tipic rusesc! Ei atacă Ucraina, ei provoască războiul! NATO nu e în război, NATO ajută Ucraina, pentru că e normal să ajutăm”, a mai declarat Mircea Geoană. „NATO rămâne în afara conflictului!”, a mai subliniat acesta.

„Este clar că există o tensiune între comanda politică de la Kremlin, care dorește să anunțe o așa zisă victorie la parada din 9 mai, și realitățile de pe teren. De aceea anticipăm o intensificare a bombardamentelor. (...) În mod clar, Putin va declara o victorie nonexistentă pe 9 mai. Pe teren partea ucraineană își face datoria. Vom asista la un război prelungit, dincolo de 9 mai”, a spus Mircea Geoană, secretarul adjunct al NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel