Angela Nicolae - Kovesi, abuzuri DNA. Fosta procuroare, amenințată: "Te intâlnești cu moartea!"

Angela Nicolae, fost șef în Parchetul General, a povestit că ar fi fost amenințată cu moartea, conform Mediafax.

"Kovesi a avut o ură foarte mare și-n privința dosarului ALRO. Am asistat la întâlnirea pe care ea cu Angela Ciurea, fosta adjunctă DIICOT, în perioada în care se strânsese cercul în jurul rudelor lui Băsescu. Angela Ciurea ceruse interceptări pe care nu le prezentase pentru aprobare lui Kovesi. Am asistat la această întâlnire. Era foarte nervoasă. Eram la ea cu o scrisoarea pe care trebuia să o trimitem în străinătate și era foarte nervoasă: trecea foarte repede de la o extremă la alta. La un moment dat, s-a enervat așa de tare încât a spus: „Bine, dar unde este Ciurea? Este plecată în Honolulu? Să vină foarte repede".

Era foarte intrigată pentru că s-a făcut ceva fără să știe ea: rudele lui Băsescu sau cunoștințele lui Băsescu sunt interceptați. Ea răspundea la ordine încă de atunci și sigur că interceptarea acestora nu-i convenea. În momentul în care a venit Angela Ciurea în birou, eu am părăsit biroul. Dar în biroul procurorului general sunt două uși capitonate și am lăsat-o pe Angela Ciurea să intre, iar între cele două uși am auzit această discuție, pentru că țipa pur și simplu O întreba de ce a cerut aceste interceptări. Tonul era foarte ridicat și îi mai spunea: „Dacă nu ești în stare să rezolvi ceva sau dacă nu mă informezi la fiecare pas pe care îl faci în dosar poți să pleci din Parchet".

După câteva zile m-am întâlnit cu Angela Ciurea, era pe coridorul Parchetului General. Plângea pentru că i se pusese în vedere să părăsească Parchetul General. Angela Ciurea a avut o discuție cu mine și mă ruga să mă interesez dacă nu există vreo posibilitate, vreun loc de muncă la Ministerul de Externe sau în altă parte, pentru că rămăsese fără loc de muncă. Deci asta fusese sancțiunea pentru Angela Ciurea. Pentru mine a fost mult mai severă, probabil pentru că eu știam mai multe decât Angela Ciurea", a spus Angela Nicolae într-un interviu pentru Monitorul Justiției, prezentat de Mediafax.

"Dacă mai scrii scrisorile, te intâlnești cu moartea!"

"În perioada de control judiciar, eu trebuia să semnez la secția de poliție. Mergeam cu regularitate și respectam toate obligațiile stabilite de instanță. La un moment dat, spre Secția 6, care este foarte aproape de domiciliul meu, simt că mă urmărește un Volkswagen gri. M-am uitat, am văzut în mașină doi tineri care nu aveau mai mult de 36-37 de ani. Unul care era la volan și cu ochii albaștri mi-a spus la un moment dat – era în perioada în care eu scrisesem scrisori în presă și povesteam abuzurile făcute de DNA - mi-a spus pe un accent ușor moldovenesc sau rusesc: „Dacă mai scrii scrisorile, te intâlnești cu moartea!". Apoi au plecat".

În perioada aceea, procuroarea de la DNA de la Secția judiciară, Monica Danciu, îmi revocă controlul judiciar fără ca eu să fi încălcat vreo interdicție. Eu nu aveam interdicția de a lua legătura cu mass media, dar deranja că în aceste scrisori eu prezentam abuzurile pe care le făcea Kovesi. Mai mult decât atât, din 2014, eu îi dau un avertisment lui Kovesi. Vă dați seama că în vremea aceea, când sistemul era foarte puternic și era cu motoarele în plin și atîtea arestări, era un mare act de curaj. Eu i-am spus lui Kovesi că scaunul ei începe să se clatine și că îi va veni și ei rândul și va răspunde pentru toate abuzurile. Bineînțeles că făceam referire și la prietenia ei cu Livia Stanciu. Ele erau foarte bune prietene Culoarul judiciar pe care eram eu nu avea cale de intors. Nu aveam cum să dovedesc nevinovăția",  a mai spus Angela Nicolae.

"Mi s-au ascuns 51 de sms-uri"

"Mie mi s-au ascuns 51 de sms-uri. Pe telefonul meu ridicat de DNA erau 51 de sms-uri care dovedeau nevinovăția mea. În aceste sms-uri, eu spuneam acestei martore, omul DNA, Mihaela Șerbănescu – că începuse să facă presiuni asupra fiului meu și asupra mea, că trebuie să rezolvăm probleme judiciare acestor cetățeni, unul fiind libanez. Eu spuneam: Nu mă bag în treburile tale murdare niciodată, o să ajungi în pușcărie. Toate discuțiile cu ea îmi dovedeau nevinovăția.

M-am întâlnit cu soția domnului Cătălin Grigoraș, care este unul dintre cei mai mari experți pe voce, care era plecat în America. I-am dat soției lui telefonul. O expertiză trebuia să fie una tehnică, admisă de instanță. Deci era una extrajudiciară, pentru că știam că Ionuț Matei n-o să-mi admită această probă. Eu am făcut-o în perioada controlului judiciar și am transmis-o ca înscris la dosar. Au primit-o prin judecătorul de serviciu. Argumentele lui Grigoraș au fost că toate smsurile sunt originale și nu s-a acționat manual și digital asupra lor", a mai povestit fostul șef din Parchetul General.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel