Angela Merkel-Vladimir Putin. "Pacea în Ucraina, incertă"

Cancelarul german, Angela Merkel, și președintele francez Francois Hollande s-au întâlnit, vineri, la Moscova, cu liderul rus Vladimir Putin. 

Kremlinul a anunțat, la sfârșitul întâlnirii, editarea unui document pentru un plan de pace. Sâmbătă, Angela Merkel a declarat, potrivit CNN, că pacea din Ucraina este "incertă" în urma discuţiilor cu preşedintele rus Vladimir Putin. La Conferinţa pentru Securitate de la Munchen, Angela Merkel a declarat că nu este sigură dacă discuţiile lor au avut succes, dar că a meritat să încerce. Ea a apărat caracterul "inviolabil" al graniţelor Europei. Rusia a dovedit lipsă de respect pentru pace şi integritate teritorială, iar acţiunile Moscovei în Ucraina contravin angajamentelor asumate, a adăugat cancelarul german. Modificarea graniţelor prin forţă este contrară păcii şi securităţii şi riscă să ducă la escaladarea tensiunilor, a precizat Angela Merkel.

Decizia de la Kremlin, după întâlnirea Putin-Merkel-Hollande

"Vrem să conturăm securitatea împreună cu Rusia, nu împotriva ei", a subliniat cancelarul german, avertizând însă că nu va încheia un acord cu Moscova care să excludă liderii ucraineni. Soluţia trebuie să fie în conformitate cu acordul de la Minsk, a mai precizat Angela Merkel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel