Angela Merkel, vizită la Varsovia. A doua capitală vizitată, după preluarea noului mandat

Angela Merkel
Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel, care a depus jurământul miercuri pentru al patrulea său mandat, va face o vizită la Varşovia luni, au anunţat televiziunea publică poloneză şi agenţia PAP, transmite AFP. 

Potrivit presei poloneze, care citează informaţii din surse diplomatice, Varşovia va fi a doua capitală europeană vizitată de Merkel. 

Vineri, cancelarul german urmează să meargă la Paris pentru a avea "o întâlnire de lucru" cu preşedintele francez, Emmanul Macron, a anunţat Palatul Elysee. 

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a vizitat Berlinul la mijlocul lunii februarie, pentru a încerca să relanseze relaţiile cu Germania, tensionate după ascensiunea la putere, în 2015, la Varşovia, a conservatorilor naţionalişti. 

Cooperarea Germania-Polonia 

La nivel economic şi comercial, cooperarea bilaterală este bună - Polonia fiind unul dintre partenerii cei mai importanţi pentru Germania -, dar dosare spinoase din istorie opun cele două ţări, notează AFP. 

Conservatorii Partidului Dreptate şi Justiţie (PiS) nu exclud posibilitatea revenirii la problema reparaţiilor de război pentru grelele pierderi suferite în timpul celui de-al doilea conflict mondial, un dosar care, în opinia Berlinului, este o chestiune închisă, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel