Angela Merkel "tună și fulgeră". Ce spune despre Europa și Turcia

Angela Merkel a apreciat, luni, că pentru gestionarea crizei migrației este nevoie de 'mai multă cooperare' europeană și a admis că acordul semnat cu Turcia este "esențial", întrucât, fără ajutorul acestei țări, Uniunea Europeană nu poate câștiga lupta împotriva traficanților, transmite agenția EFE.

'Garda de coastă italiană nu poate controla singură spațiile maritime', a subliniat șefa guvernului german la o conferință de presă după întâlnirea cu premierul italian, Mateo Renzi, și cu președintele francez, Francois Hollande, pe insula italiană Ventotene.

Gazda reuniunii, premierul Renzi, a precizat cu acest prilej că de la începutul anului circa 102.000 de migranți au debarcat pe coastele italiene, număr apropiat de cel înregistrat și anul trecut până pe data de 20 august. 'Împreună cu Angela și Francois, credem că Uniunea Europeană poate face mai mult în comun pentru a evita plecarea acestor persoane și ajutorarea celor care au nevoie', a indicat premierul italian.

La rândul său, președintele Francois Hollande a pledat pentru 'garantarea apărării Europei' și pentru 'controlul frontierelor'.

Cele trei mari puteri europene, Germania, Franța și Italia, s-au întâlnit, luni, pe insula Ventotene, pentru a stabili calendarul ieșirii Marii Britanii din blocul comunitar, dar și măsurile care se impun pentru a consolida Uniunea Europeană. Premierul Italiei, Mario Renzi, președintele Franței, Francois Hollande și cancelarul german Angela Merkel pregătesc o reacție comună la Brexit, iar hotărârea celor 27 de membri UE va fi luată la summitul de la Bratislava, din 16 septembrie. (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel