Angela Merkel, semnal pentru Grecia: Acest subiect este în afara discuției

Angela Merkel și-a reiterat joi opoziția față de o 'reducere' a datoriei grecești, în condițiile în care FMI a estimat din contră, miercuri, că o restructurare a datoriei Atenei este 'necesară'.

'Am spus că o reducere în sens clasic (a datoriei) este, pentru mine, în afara discuției. Iar aceasta nu s-a schimbat de alaltăieri (marți, de la summitul zonei euro de la Bruxelles) până astăzi', a spus în timpul unei conferințe de presă cancelarul federal german, aflat într-un turneu diplomatic în Balcani.

Atena, care are timp până la orele 22.00 GMT (24.00 ora locală) să prezinte planul său de reformă, cere o reducere a datoriei Greciei, care se ridică în prezent la 320 de miliarde de euro, ceea ce reprezintă 180% din PIB-ul țării.

Miercuri, directoarea generală a FMI, Christine Lagarde, a susținut în mod indirect această cerere, afirmând că o reducere a datoriei Greciei este 'necesară'.

Însă europenii, începând cu Germania, nu doresc să audă vorbindu-se despre aceasta.

'În 2012, ne-am ocupat deja de sustenabilitatea datoriei, am decis deja amânări, am decalat deja până în 2020 rambursarea creditelor din fondul de salvgardare al zonei euro', a amintit Angela Merkel, scrie Agerpres.

VEZI ȘI: Faliment Argentina, 2001: diferențe și asemănări cu Grecia, 2015

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel