Angela Merkel, retragere. Anunț despre funcția de cancelar

Angela Merkel a anunţat că doreşte să îşi ducă la final actualul mandat de cancelar.

Angela Merkel i-a anunţat luni pe colegii săi din conducerea Uniunii Creştin-Democrate (CDU) că doreşte să îşi ducă la capăt, până în 2021, mandatul de cancelar al Germaniei, informează dpa şi Reuters. Merkel, 64 de ani, a precizat că nu va mai candida pentru un loc în Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal german) după încheierea actualului său mandat şi nici nu este interesată de ocuparea unei funcţii la nivelul Uniunii Europene la Bruxelles.

Surse din CDU au informat luni dimineaţă că Angela Merkel va renunţa în luna decembrie la preşedinţia Uniunii Creştin-Democrate (CDU). Ea nu va mai reprezenta preşedinţia partidului, a indicat un responsabil al CDU, sub acoperirea anonimatului, confirmând astfel o informaţie apărută în ediţiile online ale publicaţiilor Der Spiegel şi Handelsblatt.

Angela Merkel conduce CDU începând din anul 2000, iar renunţarea sa la acest rol ar urma să declanşeze o cursă internă în partid pentru desemnarea persoanei care îi va succeda în funcţia de cancelar al Germaniei. Favorită pentru preşedinţia CDU pare a fi Annegret Kramp-Karrenbauer, care în prezent deţine funcţia de secretar general al partidului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel