Angela Merkel refuză un titlu din partea UPB

Cancelarul german, Angela Merkel, a respins invitația Universității Politehnică din Bucureşti pentru a primi un titlu onorific. 

Angela Merkel ar fi fost invitată de Universitatea Politehnică din Bucureşti pentru a primi titlul onorific de Doctor Honoris Causa, propunere declinată de către cancelarul german.

Ecaterina Andronescu a confirmat, pentru România Liberă, că Politehnica i-a adresat această invitație lui Merkel: „Universitatea Politehnică Bucureşti a fost înfiinţată pe două modele - École Polytechnique din Franţa şi şcoala tehnică germană. Astfel încât avem o rădăcină germană. De asemenea, avem o facultate în care predarea este integral în limba germană, iar profesori de la universităţi din Germania vin să predea la Politehnică".

De cealaltă parte, reprezentanţii Cancelariei Germaniei le-au declarat jurnaliștilor români că propunerea universității a fost declinată. "Doamna Merkel primeşte numeroase astfel de solicitări şi nu obişnuim să comentăm motivele pentru care acceptă sau refuză astfel de titluri", au precizat aceștia, cu mențiunea că Angela Merkel deţine deja un astfel de titlu din partea Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, primit în 2010.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel