Angela Merkel, reacție după decernarea Premiului pentru Pace 2015

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a salutat, vineri, acordarea Premiului Nobel pentru Pace pe anul 2015 Cvartetului pentru Dialog Național Tunisian. De asemenea, cancelarul german a dezmințit, prin intermediul purtătorului său de cuvânt, speculațiile potrivit cărora ea a fost un candidat important la acest premiu.

Este o speculație pe care voi o faceți, nu noi, așa că nu trebuie să spun nimic despre aceasta, a declarat presei la Berlin purtătorul de cuvânt al cancelarului Merkel, Steffen Seibert, citează Agerpres.

Alegerea Cvartetului Tunisian a fost una excelentă, a adăugat Seibert.

Citește și: Premiul Nobel pentru Pace 2015, câștigat de Cvartetul pentru Dialog Naţional din Tunisia

Comitetul Nobel norvegian a anunțat, vineri, că Premiul Nobel pentru Pace pe anul 2015 a fost atribuit, Cvartetului pentru Dialog Naţional din Tunisia, "pentru contribuţia sa decisivă la construirea unei democraţii pluraliste" în această ţară, după revoluţia din 2011.

Potrivit Reuters, decizia Comitetului Nobel a venit ca o surpriză, Cvartetul nefiind menționat în niciuna din speculațiile care au premers anunțul și care îi dădeau drept favoriți pe Papa Francisc, cancelarul german Angela Merkel și pe mai mulți militanți împotriva armelor nucleare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel