Angela Merkel, pregătiri pentru Brexit

Angela Merkel a cerut liderilor de afaceri germani să susţină piaţa unică a Uniunii Europene. În opinia cancelarului Germaniei, orice excepţie de la normele UE ce priveşte piaţa unică reprezintă o provocare ce ar destabiliza Uniunea Europeană, notează The Guardian. 

Angela Merkel reacţionează imediat după ce Theresa May a anunţat că Marea Britanie va demara procedurile de ieşire din Uniunea Europeană. Cancelarul german a vorbit în faţa liderilor de afaceri din Germania şi le-a cerut să susţină piaţa unică a Uniunii Europene, relatează TheGuardian. Merkel a făcut apel la firmele germane să facă front unit cu guvernele Uniunii Europene în negocierile care vizează retragerea Marii Britanii din UE. 

Dacă unei singure ţări din Uniunea Europeană i se permit excepţii de la normele UE, vă puteţi imagina că se poate deschide o cutie a Pandorei. S-ar crea un precedent, iar apoi oricare ţară ar putea pune condiţii altora, ceea ce ar afecta libera mişcare. Asta ar crea o situaţie foarte dificilă," a declarat Angela Merkel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel