Angela Merkel, pregătiri pentru Brexit

Angela Merkel a cerut liderilor de afaceri germani să susţină piaţa unică a Uniunii Europene. În opinia cancelarului Germaniei, orice excepţie de la normele UE ce priveşte piaţa unică reprezintă o provocare ce ar destabiliza Uniunea Europeană, notează The Guardian. 

Angela Merkel reacţionează imediat după ce Theresa May a anunţat că Marea Britanie va demara procedurile de ieşire din Uniunea Europeană. Cancelarul german a vorbit în faţa liderilor de afaceri din Germania şi le-a cerut să susţină piaţa unică a Uniunii Europene, relatează TheGuardian. Merkel a făcut apel la firmele germane să facă front unit cu guvernele Uniunii Europene în negocierile care vizează retragerea Marii Britanii din UE. 

Dacă unei singure ţări din Uniunea Europeană i se permit excepţii de la normele UE, vă puteţi imagina că se poate deschide o cutie a Pandorei. S-ar crea un precedent, iar apoi oricare ţară ar putea pune condiţii altora, ceea ce ar afecta libera mişcare. Asta ar crea o situaţie foarte dificilă," a declarat Angela Merkel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel