Angela Merkel, poveste ULUITOARE. NU ai știut asta despre ea. Ce AVERE are? "Mă ENERVA îngrozitor"

Angela Merkel, "doamna de fier" a Germaniei are o carieră pe care multe femei și-ar dori-o. Iată câteva dintre secretele cancelarului Germaniei și ce avere are. 

Angela Merkel are în spate o poveste impresionantă, care a făcut-o de-a lungul anilor să fie mai puternică și să ajungă una dintre cele mai importante femei ale lumii, într-o luptă constantă cu bărbații. Ajunsă la finalul carierei, "doamna de fier" a Germaniei, în vârstă de 66 de ani, are o poveste remarcabilă ce ar inspira oricând orice femeie și ocupă, an de an, primul loc în Topul Celor mai Puternice Femei din Lume, realizat de revista Forbes.

Pe numele complet, Angela Dorothea Merkel, s-a născut pe 17 iulie 1954, în Hamburg, Republica Federală Germania, având un tată pastor și o mamă profesoară de limbă latină și engleză.

Provine dintr-o familie săracă. "Mă enerva îngrozitor"

Pentru că tatăl ei nu își permitea să își îmbrace copiii după tendințele vremii, Angela se îmbrăca în jeansi, în timp ce prietenele ei purtau fustă mini. Mai mult, purta aparat dentar, asculta Beatles, era interesată de artă și mergea la teatru și muzee.

Întrebată despre relația pe care o avea cu tatăl ei, aceasta a povestit că:

„Întotdeauna a lucrat foarte mult. Era foarte sârguincios și făcea totul temeinic, din păcate. În copilărie, nu era simplu pentru mine să fac totul perfect. El se apropia ușor de oameni, având capacitatea de a purta discuții cu toți, fără nicio dificultate. Uneori, faptul că avea înțelegere pentru oricine mă enerva îngrozitor, mai ales că atunci când noi făceam câte o boacănă reacționa complet diferit”, îi povestea Angela fotografei Herlinde Koelbl, citează capital.ro

Cel mai mare vis al Angelei Merkel

Angela a povestit că cel mai mare vis al său era să viziteze Munţii Stâncoşi din SUA şi să asculte Bruce Springsteen, iar odată cu timpul, acestea i s-au îndeplinit.

Deși era prinsă cu ale fizicii, prima femeie cancelar din istoria Germaniei a început să fie atrasă de politică, iar în anul 2005 a făcut primul pas uriaș în carieră și a devenit ulterior prima femeie care ocupa funcția de cancelar, din istoria Germaniei. 

Cea mai Puternică Femeie din Lume

În anul 2009, Forbes Magazine a declarat-o pe Angela Merkel cea mai puternică femeie din lume, titlu pe care l-a primit chiar și în anul 2019, locul doi fiind urmat de Christine Lagarde, noul președinte al Băncii Centrale Europene, apoi de Nancy Pelosi, prima femeie care a ajuns preşedintele Camerei Reprezentanţilor în Statele Unite și pe locul patru este ocupat de Ursula von der Leyen, prima femeie președinte din istoria Comisiei Europene.

Ce avere are Angela Merkel

În ciuda funcției pe care o are, cancelarul Germaniei trăiește modest, refuzând să locuiască într-un apartament de stat și preferând să-și plătească singură chiria.

În plus, spre surprinderea multora, aceasta nu deține clădiri luxoase și nu are avere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel