Angela Merkel: NU se va mai semna

Angela Merkel a declarat joi în cursul unei vizite de rămas bun a lui Barack Obama la Berlin, că acordul de liber schimb dintre Uniunea Europeană și SUA (TTIP) nu va mai fi semnat. Cauza o reprezintă politica președintelui ales, Donald Trump.

'M-am implicat mult în realizarea acestui acord de liber schimb cu SUA, am avansat în negocieri, dar acum ele nu se pot finaliza', a indicat Angela Merkel, ea manifestându-și totuși speranța că 'într-o zi' s-ar putea ajunge la încheierea acestei înțelegeri, scrie Agerpres.

'Ceea ce ne unește este convingerea comună că mondializarea trebuie organizată uman, politic, dar nu este posibilă o întoarcere la vremea de dinaintea mondializării', a mai spus șefa guvernului german.

Acordul TTIP a fost intens susținut de Obama și Merkel, însă în interiorul UE s-au afirmat în ultima vreme tot mai multe voci împotriva lui, mai ales în Franța, în contextul îngrijorărilor că o asemenea înțelegere va implica o relaxare a normelor sociale, ecologice și de sănătate în statele blocului comunitar.

Speranțele semnării acordului au fost diminuare și de discursul rezervat al lui Trump față de liberul schimb, viitorul președinte manifestându-și intenția de a denunța alte acorduri de acest fel pe seama cărora el pune pierderea locurilor de muncă în SUA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel