Angela Merkel, mesaj pentru țară: Nicio instituţie evreiască, fără pază

Ema Apostu / 29 sep 2018 / 18:11 Salveaza PDF Comentarii
angela merkel
Descriere foto: angela merkel

Cancelarul german Angela Merkel a evocat problema antisemitismului în ţara sa, recunoscând că "din păcate, există mult antisemitism în Germania", în mesajul său video adresat săptămânal naţiunii, informează dpa.

"Nicio instituţie evreiască nu poate exista aici fără a fi păzită şi avem forme multiple de antisemitism, pe care le abordăm în mod egal", a adăugat ea.

Ca exemplu al eforturilor guvernului de a soluţiona această problemă, cancelarul a indicat crearea unei noi funcţii în acest an - cea de comisar pentru antisemitism - ceea ce a ameliorat viaţa evreilor din Germania.

"Moştenit din istoria noastră, Shoah a fost o ruptură în civilizaţie, iar noi ca germani avem o responsabilitate specială pentru relaţiile cu Israelul", a spus ea, folosind termenul evreiesc pentru Holocaust.

Angela Merkel urmează să efectueze miercuri o vizită în Israel, fiind însoţită de mai mulţi miniştri ai cabinetului său.

Numărul de infracţiuni antisemite a crescut în Germania cu peste 10% în primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor oficiale. Marea majoritate a acestor delicte au fost atribuite extremiştilor de dreapta.

În discursul său săptămânal, Merkel a reiterat sprijinul Germaniei pentru o soluţionare prin existenţa a două state a conflictului dintre Israel şi palestinieni.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24