Angela Merkel, implicată în scandalul migranţilor

Angela Merkel
Angela Merkel

Angela Merkel trebuie să dea explicaţii într-un vast scandal referitor la migranţii din Germania.

Cancelarul german Angela Merkel şi guvernul său au fost puşi în cauză duminică într-un vast scandal care zguduie de săptămâni de zile biroul care se ocupă de gestionarea problemei miilor de migranţi sosiţi în Germania începând din 2015, relatează AFP.

Eşecul constă în lipsa de acţiune din partea guvernului din momentul în care erau clare provocările cu care Germania urma să se confrunte odată cu sosirea refugiaţilor, a declarat fostul preşedinte al Biroului naţional pentru migranţi şi refugiaţi (Bamf), Frank-Jurgen Weise, în revista Der Spiegel.

Raport confidenţial

Criza ar fi putut fi evitată, a adăugat el, precizând că a informat-o personal pe Angela Merkel de două ori referitor la probleme în 2017, fără să fie luate măsuri. Informaţii despre un raport confidenţial întocmit prin grija sa, în care critică dur guvernul, au apărut de asemenea în presă.

De mai multe săptămâni, guvernul dnei Merkel este sub presiune ca urmare a descoperirii unei presupuse afaceri de corupţie la una dintre filialele din Brema a Bamf, un organism aflat în subordinea Ministerului de Interne.

Eşec al cancelarului

Responsabilul filialei, avocaţi şi interpreţi au fost puşi sub acuzare îndeosebi pentru corupţie. Filiala este acuzată că a validat cel puţin 1.200 de cereri de azil ale migranţilor, în schimbul unor diverse avantaje. Responsabila sa contestă acuzaţiile şi afirmă că era doar copleşită de situaţie. De atunci, guvernul verifică mai multe mii de alte dosare, pentru a vedea dacă scandalul nu este cumva mai extins.

Partenerul social-democrat al coaliţiei guvernamentale a Angelei Merkel cere acum explicaţii din partea cancelarului. Este pur şi simplu un eşec al cancelarului, a denunţat duminică unul dintre liderii social-democraţi, Ralf Stegner, în cotidianul Tagesspiegel.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel