Angela Merkel - Emmanuel Macron, distanțare de SUA

Angela Merkel
Angela Merkel

Angela Merkel a declarat, astăzi, că Europa nu se mai poate baza pe SUA pentru a fi apărată. 

Cancelarul german susține că Uniunea Europeană trebuie să-și ia destinul în propriile mâini. 

”Europa trebuie să-şi ia destinul în propriile mâini. Aceasta este provocarea noastră pentru viitor”, a declarat Angela Merkel, subliniind că Europa nu mai poate conta pe SUA pentru a o proteja în orice circumstanțe: ”Timpul în care puteam simplu sa contăm pe Statele Unite pentru a ne proteja a trecut”. 

Declarațiile au fost făcute în prezența președintelui francez Emmanuel Macron. 

Macron, aluzie la Trump

Președintele francez a declarat, susținând linia lui Merkel: ”Dacă acceptăm ca alte mari puteri, inclusiv aliați, inclusiv prieteni în orele cele mai grele ale istoriei noastre, să se pună în situația de a decide pentru diplomația noastră, securitatea noastră, uneori făcându-ne să ne asumăm cele mai rele riscuri, atunci nu mai suntem suverani”

”Am ales să construim pacea și stabilitatea în Orientul Apropiat și Mijlociu (...) Alte puteri, la fel de suverane ca noi, au decis să nu își respecte propriul cuvânt. Ar trebui să renunțăm pentru asta la propriile noastre alegeri?”, s-a întrebat el.

[citeste si]

Cancelarul german și-a exprimat intenția consolidării capacităților militare ale UE și când a fost în vizită oficială la Washington. Scopul acesteia este să reducă dependența de SUA în materie de securitate.  Donald Trump, președintele SUA, a anunțat în urmă cu două zile că retrage SUA din acordul nuclear cu Iran, semnat în 2015. În aceste condiții, Angela Merkel a afirmat că situaţia din Orientul Mijlociu ”este o problemă de război sau pace”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel