Angela Merkel, declarații de ultimă oră în Bundestag

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Cancelarul german Angela Merkel a spus că stăpânirea coronavirusului a fost o provocare uriașă pentru coeziunea Europei.

Cancelarul german Angela Merkel a spus că stăpânirea coronavirusului a fost o provocare uriașă pentru coeziunea Europei, conform BBC.

„Este cea mai mare provocare de la cel de-Al Doilea Război Mondial pentru sănătatea și viața poporului nostru", a spus ea în Bundestag.
Merkel se va întâlni, joi, cu ceilalți lideri ai Uniunii Europene, într-o conferință video despre criză.

O maximă disciplină

Ea a continuat, spunând că „cu maximă disciplină, putem să ne întoarcem la viața în siguranță mai rapid". Ea a avertizat că această disciplină este necesară pentru a evita alte eventuale carantine.

„Nu trebuie să irosim ce am reușit până acum să construim", a spus Merkel, lăudând eficiența sistemului medical german și ajutoarele venite din partea forțelor armate, într-un efort național.

Decizii fără precedent

Deciziile cancelarului „nu au model în istorie", a continuat ea. „Întrebarea despre cum putem preveni virusul să ne suprasolicite sistemul medical și, prin consecință, să ia viața a nenumărați oameni, această întrebare va fi punctul central al politicii din Germania și Europa mult timp de acum înainte".

Europa ar trebui să-și întărească posibilitatea de a crea echipamente medicale specializate și să nu se mai bazeze pe lanțurile globale care sunt și așa întinse la maxim.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel