Angela Merkel, controversă cu ministrul german de Interne pe tema islamului

Angela Merkel a declarat, vineri, că musulmanii ce locuiesc pe teritoriul german şi religia lor sunt parte a Germaniei, contrazicându-l astfel pe ministrul de Interne al guvernului său, Horst Seehofer, care afirmase că 'islamul nu este parte a Germaniei', informează DPA.

Cei circa patru milioane de musulmani 'aparţin de asemenea Germania, exact la fel cum şi religia lor aparţine Germaniei', a declarat Merkel, ce are frecvente contradicţii cu fostul premier bavarez cu privire la imigraţia din ţările musulmane.

'Trebuie să facem tot ce putem pentru a face coexistenţa dintre religii pe cât de pozitivă posibil', a declarat Angela Merkel. Ministrul de interne german, Horst Seehofer, a estimat vineri, într-un interviu, că 'islamul nu aparţine Germaniei', relansând astfel dezbaterea privind locul islamului în societatea germană. 'Nu. Islamul nu aparţine Germaniei.

[citeste si]

Germania este marcată de creştinism. Duminica liberă, zilele de sărbătoare creştine şi ritualuri precum Paştele, Rusaliile sau Crăciunul sunt parte a sa', a declarat, pentru cotidianul Bild, Horst Seehofer, liderul partidului extrem de conservator CSU (Uniunea Creştin-Socială), aliatul bavarez al creştin-democraţilor (CDU) conduşi de cancelarul Angela Merkel.

Declaraţia a făcut referire la o frază rostită în 2010 de preşedintele german de la acea vreme, Christian Wulff, care a afirmat ca islamul face parte 'în prezent' din Germania. Angela Merkel a reluat de mai multe ori la rândul său această frază.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel