Angela Merkel cere transparență din partea Chinei

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a cerut Chinei să fie onestă despre cursa coronavirusului care a ucis 170.000 de oameni și a paralizat economiile globale.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a cerut Chinei să fie onestă despre cursa coronavirusului care a ucis 170.000 de oameni și a paralizat economiile globale, conform Daily Express.

Au existat îngrijorări despre faptul că Beijingul nu a fost complet transparent despre pandemie încă de la finalul anului trecut.

„În opinia mea, cu cât mai transparentă este China despre povestea originii virusului, cu atât mai bine va fi pentru toată lumea din lume să învățăm din ea", a spus Merkel. Declarația a venit la o zi după ce tabloidul german Bild a cerut Chinei despăgubiri de 150 miliarde euro.

China este blamată de unii, dar apărată de alții

 

Organizația Mondială a Sănătății a insistat că China a fost transparentă pe durata pandemiei. În schimb, președintele american Donald Trump a criticat statul asiatic, numind Covid-19 „virusul din China".

Săptămâna trecută, Wuhanul a recunoscut că au fost făcute greșeli când s-au calculat morțile totale provocate de coronavirus, așa că numărul deceselor din oraș au crescut cu 50%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel