Angela Merkel, apel către Guvernul rus cu privire la situația din Ucraina

Cancelarul german Angela Merkel a lansat duminică un apel către Guvernul rus, de a-și folosi influența asupra separatiștilor din estul Ucrainei, pentru a implementa planul de încetare a focului convenit la Minsk în septembrie.

Angela Merkel a declarat că "o stabilizare a situației nu poate veni decât dacă liniile de contact convenite sunt în cele din urmă implementate", a transmis o purtătoare de cuvânt, citată de Agerpres.

"Ea a făcut apel la Guvernul rus să-și folosească influența asupra separatiștilor în acest scop", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Într-o convorbire telefonică purtată sâmbătă seară cu președintele ucrainean Petro Poroșenko, Angela Merkel și-a exprimat regretul că reuniunea grupului de contact nu a avut loc în condițiile anunțate. Săptămâna trecută, Poroșenko a anunțat că aceste convorbiri vor avea loc la 24 și 26 decembrie.

Angela Merkel, care a fost puternic implicată în eforturile diplomatice de a soluționa criza, a salutat însă schimbul de prizonieri între Guvernul ucrainean și separatiști.

Armistițiul din septembrie a fost încălcat de ambele părți angrenate în conflict, dar violențele din Ucraina au scăzut în intensitate în decembrie, alimentând speranțele unei noi convorbiri pentru soluționarea crizei, notează Reuters.

Vezi și: Kievul își ia oamenii înapoi. A început SCHIMBUL de PRIZONIERI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel