Angela Merkel amenință statele care nu vor să primească refugiați

Angela Merkel a ameninţat cu proceduri judiciare statele membre UE care încalcă acordurile cu privire la refugiaţi, într-o conferinţă de presă, la Essen, o comună din landul Saxonia Inferioară (nord-vest), la finalul căreia mai mulţi imigranţi sirieni i-au mulţumit.

Cancelarul german a anunţat că va continua să poarte negocieri "intense" cu omologii săi europeni pe tema crizei refugiaţilor din Europa, aflată în plină desfăşurare, relatează DW online.

Ea a subliniat că toate sarcinile şi responsabilităţile aferente afluxului de imigranţi este necesar să fie distribuite corect între statele membre UE, pentru a asigura o "distribuire corectă a poverii".

"Politica în vigoare în Europa cu privire la azil nu funcţionează", a declarat ea pentru Funke Mediengruppe, o organizaţie media din Essen. "Acest întreg sistem va avea nevoie să fie revizuit", a avertizat cancelarul.

Merkel a anunţat joi, împreună cu preşedintele francez Francois Hollande, că obligativitatea cotelor de distribuire a imigranţilor este necesară pentru a face faţă numărului de imigranţi din toate statele UE. Ea a subliniat că această criză a refugiaţilor şi provocările ei pot să fie soluţionate doar dacă Europa cultivă o responsabilitate comună şi a îndemnat majoritatea statelor membre UE să renunţe la refuzul de a primi imigranţi.

Ea a subliniat totodată că există aşteptarea ca naţiunile UE să se ridice la înălţimea Convenţiei de la Geneva cu privire la refugiaţi, reiterând ameninţarea că va iniţia proceduri judiciare împotriva statelor care încalcă politica europeană în domeniul imigraţiei.

"Toată Europa se va supune încercării, conform mărimii şi puterii economice a fiecărei ţări", a declarat şefa Guvernului german.

Cancelarul a adăugat că refugiaţii care fug din calea războiului şi tulburărilor politice din ţările lor de origine vor fi trataţi în mod diferit faţă de imigranţii "economici".

"Cei care au o perspectivă reală să rămână aici urmează să fie triaţi rapid şi distribuiţi între statele noastre membre", a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel