Angajaţii MAI riscă să primească salarii reduse cu 30 la sută dacă nu se fac concedieri, declară Traian Igaş

traian igas
traian igas

Ministrul Traian Igaş a declarat,  luni, la Guvern, că salariile poliţiştilor riscă să fie diminuate cu 30 la sută în decembrie dacă nu se vor opera concedieri.

"Trebuie să reţineţi următorul lucru: dacă nu facem aceste disponibilizări, salariaţii MAI vor primi în decembrie cu 30% mai puţin la salariu", a spus Igaş, într-o discuţie cu jurnaliştii privind programul de disponibilizare a poliţiştilor.

Camera Deputaţilor nu a adoptat, marţi, proiectul de lege privind disponibilizările din MAI, fiind înregistrate 150 de voturi "pentru", 132 "împotrivă" şi opt abţineri. Pentru adoptare ar fi fost necesare 167 de voturi favorabile.

În şedinţa de miercuri a Guvernului, premierul Emil Boc a cerut ministrului Igaş o analiză a posibilelor variante alternative de restructurare a ministerului. În acest sens, conducerea IGP a avut în cursul zilei de luni o teleconferinţă cu toţi şefii inspectoratelor judeţene de poliţie la care au participat şi reprezentanţii sindicatelor.

Proiectul privind unele măsuri speciale necesare pentru încadrarea în bugetul aprobat al MAI pe anul 2011 prevede că numărul de posturi ocupate de poliţişti, cadre militare în activitate, soldaţi şi gradaţi voluntari, preoţi militari, funcţionari publici şi personalul contractual din MAI se va reduce la nivelul ordonatorilor de credite astfel încât să asigure, pentru 2011, încadrarea în cheltuielile bugetare şi în numărul maxim de posturi aprobate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel