Angajații din poliție, penitenciare și militarii rezerviști, MARȘ în București. Aproximativ 2200 de persoane blochează centrul Capitalei

Angajații din poliție, din penitenciare și militarii rezerviști au ieșit din nou în stradă, miercuri, ei urmând să protesteze în fața Guvernului, cu deplasare spre Parlament, prin fața Ministerului Administrației și Internelor (MAI).

UPDATE 13:00: Protestatarii au ajuns la Parlament. Jandarmii încearcă să-i direcționeze de pe carosabil spre parc. 

UPDATE 12:00: Protestatarii din poliție, penitenciare și din rândul rezerviștilor militari, în număr de aproximativ 2200, blochează, în aceste momente centrul Capitalei, plecând în marș pe carosabil. 

UPDATE: ”Conform cadrului legal în vigoare, Jandarmeria Capitalei asigură măsurile de ordine și siguranță publică la această manifestație. Deși numărul maxim de participanți permis de cadrul normativ în vigoare a fost depășit, facem apel către organizatori să respecte atât prevederile legale privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cât și pe cele privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice”, transmite Jandarmeria Capitalei, conform Mediafax. 

De asemenea, jandarmii le recomandă tuturor participanților să respecte măsurile de protecţie sanitară, să manifeste înţelegere faţă de măsurile de siguranță luate, să adopte un comportament civilizat și să respecte indicaţiile jandarmilor.

---- 

Protestul angajaților din poliție, penitenciare și al rezerviștilor militari începe miercuri, la ora 10:00 în fața Guvernului.

După o oră, protestatarii se vor deplasa pe jos spre Parlament (Piața Constituției), cu oprire de 30 de minute în fața MAI.

Acţiunea are loc după ce solicitările adresate de FSNPPC şi de alte 14 organizaţii ale angajaţilor din familia ocupaţională Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională nu au fost îndeplinite de Guvern. Poliţiştii şi ceilalţi angajaţi din structurile de ordine publică au următoarele revendicări:

- aplicarea integrală a Legii-cadru a salarizării nr. 153/2017, în ceea ce priveşte Anexele VI şi VIII, care fac referire la poliţiştii, militarii şi personalul contractual din familia ocupaţională Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională;

- indexarea pensiilor militare de stat cu rata inflaţiei, conform legii, pentru anul 2019 (nu doar pentru anul 2020) şi asigurarea asistenţei medicale de calitate în condiţiile în care beneficiarii sunt plătitori de CASS;

- majorarea sporului de suprasolicitare neuropsihică, în cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru a eficientiza activitatea Poliţiei judiciare şi a celorlalţi poliţişti care desfăşoară activităţi în dosarele de urmărire penală sau în alte domenii complexe ale muncii operative.

- alte revendicări ale poliţiştilor se referă la adoptarea de măsuri pentru diminuarea deficitului de personal poliţienesc, astfel încât aceştia să îşi poată îndeplini misiunile de ordine şi siguranţă publică, în interesul comunităţii şi al statului, la standardele prevăzute de lege, dar şi pentru a evita suprasolicitarea continuă a personalului operativ, prin efectuarea de misiuni şi sarcini suplimentare, zi de zi;

- dotarea logistică a poliţiştilor, cu mijloace de mobilitate, dar şi cu echipamente de intervenţie şi de protecţie fizică adecvate îndeplinirii misiunilor;

- impunerea forţată a unor sarcini cu specific medico-sanitar, pentru care poliţiştii nu au pregătirea necesară, în toată perioada stării de urgenţă şi a stărilor succesive de alertă, declarate de Guvern, pe timpul pandemiei, începând cu 15 martie 2020;

- eficientizarea dialogului social cu Guvernul şi cu Ministerul Afacerilor Interne în ceea ce priveşte drepturile/interesele poliţiştilor şi ale personalului contractual, precizează Agerpres.

La întâlnirea de luni cu președinții sindicatelor din poliție și penitenciare și reprezentanții rezerviștilor militari, președintele PNL, Florin Cîțu, a dat asigurări că revendicările acestora vor fi discutate în cadrul coaliției de guvernare. Sindicaliștii și reprezentanții militarilor rezerviști au inițiat demersuri în vederea stabilirii unei întâlniri cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru a-i cere implicarea în rezolvarea revendicărilor celor peste 500.000 de angajați și rezerviști din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel