Angajaţii APIA, PROTEST în faţa Ministerului Agriculturii

Petre Daea
Petre Daea

Miercuri, 22 noiembrie, angajaţi ai Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) din mai multe judeţe din ţară vor protesta, între orele 11:00 şi 14:00, în faţa sediului Ministerului Agriculturii, pentru a atrage atenţia Guvernului asupra faptului că Legea salarizării le diminuează salariile, începând cu 1 ianuarie 2018.

În opinia preşedintelui Federaţiei Sindicatelor din APIA, Octavian Mateescu, salariile angajaţilor APIA vor scădea cu sume cuprinse între 700 şi 2.800 lei. Protestul sindicaliştilor vizează şi alinierea grilei de salarizare din centrele judeţene şi locale ale APIA la cea din aparatul central.

Începând de joi, 16 noiembrie, angajaţi ai APIA din mai multe judeţe din ţară au întrerupt lucrul în semn de protest faţă de perspectiva scăderii salariilor de la 1 ianuarie 2018, ca efect al aplicării OUG 79/2017 (Legea salarizării).

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a transmis angajaţilor APIA din teritoriu 'să fie liniştiţi şi să muncească', pentru că sunt plătiţi pentru munca lor. 'Ei au o singură misiune: munca. O muncă cinstită, pe bani remuneraţi corect. Nu cred că sunt în situaţia să se plângă acum de salarii. Eu asta le-am spus angajaţilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură: 'Staţi linişti şi munciţi!' Asta le transmit şi acum tuturor funcţionarilor din APIA, pe care îi respect: să fie liniştiţi şi să muncească, până la începutul anului mai este. Acum, trebuie să daţi subvenţiile, pentru că avem bani în buget şi aceştia trebuie să plece către fermieri (...)', declara, recent, pentru Agerpres, Petre Daea.

[citeste si]

Ulterior, ministrul s-a deplasat la Slatina pentru a vedea cum se desfăşoară activitatea de acordare a subvenţiilor, îndemnându-i pe angajaţi cu un mesaj similar:'Fiţi liniştiţi şi munciţi, pentru că astăzi sunteţi plătiţi pentru munca pe care o desfăşuraţi!'.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel