Angajat al Direcției Silvice Iași găsit decedat într-o pădure

Pădurar găsit mort
Pădurar găsit mort

Un angajat al Ocolului Silvic Pașcani din cadrul Direcției Silvice Iași a fost găsit decedat în această dimineață într-o pădure de pe raza Districtului V Hărmănești. Organele de cercetare penală au demarat cercetări la fața locului.

Pădurarul, titularul de canton silvic, a fost descoperit decedat la ora 8:15, prezentând contuzii în zona capului și a membrelor, în apropiere fiind identificați patru arbori cu început de tăiere și un altul tăiat și abandonat, existând suspiciuni că a fost victima unei agresiuni.

Pădurarul, în vârstă de 50 de ani, era angajat al Direcției Silvice Iași din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva din anul 1999 și era necăsătorit. Pădurarul era titularul Cantonului silvic 21 Lespezi și avea în pază o suprafață de 538 hectare.

”Este o zi tristă pentru toți colegii noștri din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, transmit condoleanțe rudelor și apropiaților pădurarului și vă asigur că întreg corpul silvic este alături de aceștia” a transmis directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.

Agresiuni ”la nivel înalt” la adresa personalului silvic

Cazurile de agresiune la adresa personalului silvic din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva s-au menținut la un nivel înalt în ultimii cinci ani, pe fondul întăririi măsurilor de prevenire și combatere a tăierilor ilegale și preluare în pază a unor păduri private care nu aveau asigurate servicii silvice.

În primul semestru al acestui an s-au înregistrat 10 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva care asigură paza fondului forestier administrat, iar în ultimii cinci ani s-au înregistrat alte 168 de cazuri de agresiuni asupra personalului Romsilva care asigura paza pădurilor, în numeroase cazuri fiind necesară spitalizarea, în urma rănilor grave suferite.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3.140.000 hectare fond forestier proprietarea publică a statului și asigură servicii silvice pentru circa 1.000.000 hectare fond forestier aflat în alte forme de proprietate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel