Angajările în presă au ajuns să se facă pe fuste scurte, decolteuri adânci şi şpagă, afirmă senatorul Cristian Ţopescu

cristiantopescu
cristiantopescu

Senatorul PNL Cristian Ţopescu a declarat marţi în Comisia de cultură, în cadrul dezbaterilor asupra unei iniţiative legislative pentru reglementarea profesiei de jurnalist, că în acest moment angajările în presă în cazul femeilor s-ar face pe bază de "fuste scurte" şi "decolteuri adânci".

Afirmaţiile senatorului PNL au venit în contextul discuţiilor referitoare la calitatea actului jurnalistic din acest moment din România. "Întotdeauna ziariştii – printre care m-am numărat şi eu şi nu mi-am renegat originile – au sărit ca arşi când au auzit de norme, reglementare, control, lege, de ani de zile există reacţia aceasta vehementă împotriva unor asemenea cuvinte. (…) Nu sunt nostalgic, dar pentru că am trăit în presă şi înainte de Revoluţie îmi amintesc că exista o comisie de atestare a ziariştilor şi nu obţineai atestatul de ziarist dacă nu dovedeai că ai cunoştinţe serioase în domeniu. Cum sunt angajaţi acum ziariştii tineri în presă, dacă încep să vă povestesc detaliile vor fi prea colorate şi mai bine nu le exprim", a declarat iniţial Ţopescu.

În cele din urmă, exprimându-şi regretul asupra modului în care se face presă în acest moment, senatorul PNL a spus că "angajările, hai să nu mai ocolesc expresia, se fac pe bază de fuste scurte sau decolteuri adânci în cazul persoanelor de sex feminin sau a şpăgilor în cazul persoanelor de sex masculin". "Ştiu ce vorbesc şi la nevoie voi da şi exemple", a asigurat Ţopescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel