Angajare la NASA. Din 12.000 de aplicanți, compania a recrutat doar 10 oameni

NASA anunță principalele cerințe necesare pentru a deveni ASTRONAUT și a vizita spațiul cosmic
NASA anunță principalele cerințe necesare pentru a deveni ASTRONAUT și a vizita spațiul cosmic

Din 12.000 de solicitanți, NASA a recurtat 10 noi stagiari astronauți.

NASA a anunțat luni pe ultimii 10 astronauți stagiari, printre care se numără un pompier devenit profesor la Harvard, un fost membru al echipei naționale de ciclism și un pilot care a condus primul F-22 în formație exclusiv feminină într-o luptă.

Clasa din anul 2021 a fost redusă dintr-o masă de peste 12.000 de solicitanți, iar cei 10 se vor prezenta la serviciu în ianuarie, la Centrul Spațial Johnson din Texas, unde vor urma doi ani de pregătire.

„Ne întoarcem pe Lună și continuăm pe Marte – așa că astăzi salutăm 10 noi exploratori”, a spus administratorul NASA Bill Nelson la un eveniment de bun venit pentru noii recruți.

„Singur, fiecare candidat are „aptitudini potrivite”, dar împreună reprezintă crezul țării noastre: E pluribus unum – din mulți, unul”, a adăugat el.

Cei 10 candidați, cu vârste cuprinse între 32 și 45 de ani, vor învăța cum să opereze și să întrețină Stația Spațială Internațională, să se antreneze pentru plimbări în spațiu, să dezvolte abilități de robotică, să opereze în siguranță un avion de antrenament T-38 și să învețe limba rusă pentru a comunica cu omologii lor. După ce vor absolvi, ar putea fi repartizați în misiuni la bordul ISS sau în alte misiuni în spațiu, inclusiv întoarcerea planificată a NASA pe Lună în cadrul misiunii Artemis.

Oferta a fost deschisă tuturor cetățenilor americani care dețin o diplomă de master într-un domeniu STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică). 

Ce spun cei selectați?

„Am început să devin interesată să devin astronaut la o vârstă foarte, foarte fragedă”, a spus Jessica Wittner, în vârstă de 38 de ani, locotenent comandant în Marina SUA, care este pilot de testare și inginer aerospațial.

Christopher Williams, în vârstă de 38 de ani, este profesor asistent de fizică medicală la Universitatea Harvard.

„Îmi împărțeam timpul între a ajuta la cercetarea unor modalități mai bune în care putem viza terapia cu radiații pentru cancer și apoi a lucra efectiv ca parte a unei echipe multidisciplinare de tratare a pacienților”, a spus Williams, care deține un doctorat în astrofizică la MIT și a servit ca un tehnician medical de urgență și pompier voluntar.

Anil Menon, în vârstă de 45 de ani, este locotenent-colonel în Forțele Aeriene ale SUA și a fost anterior primul fizician de zbor al SpaceX.

Christina Birch, o altă persoană recrutată, în vârstă de 35 de ani, deține diplome în matematică,biochimie și biofizică moleculară, precum și un doctorat în inginerie biologică la MIT, potrivit ScienceAlert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel