Angajați ai Tribunalului Dolj, trimiși în judecată de DNA

Bogdan Bolojan / 07 noi 2016 / 18:07 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Radian Mitru şi Mihaela Ionescu, foşti angajaţi ai Tribunalului Dolj, au fost trimişi în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Craiova al DNA. Ei sunt suspectați că au furnizat date confidențiale din dosar unui inculpat. 

Potrivit unui comunicat al DNA, Radian Mitru, la data faptelor referent în cadrul Tribunalului Dolj, este acuzat şi de favorizarea făptuitorului.

În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi Cotinel Băbălău, la data faptei şef serviciu taxe şi impozite în cadrul Primăriei comunei Podari, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Oficial, de la DNA

"La data de 29 ianuarie 2015, în contextul desfăşurării cercetărilor de către procurorii anticorupţie în dosarul (...) prin care la data de 16 decembrie 2015 au fost trimise în judecată mai multe persoane din conducerea Primăriei Podari (...), inculpatul Băbălău Costinel i-a solicitat inculpatului Mitru Radian, angajat în calitate de referent în cadrul Tribunalului Dolj, date ce nu erau destinate publicităţii în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, lucru pe care acesta din urmă l-a şi făcut", se arată în comunicatul DNA.

Procurorii mai susţin că Radian Mitru, care nu avea acces la interfaţa nepublică a programului ECRIS, a apelat la Mihaela Ionescu, informatician la aceeaşi instanţă, care i-a pus la dispoziţie informaţiile respective.

"Prin acest demers, inculpatul Băbălău Costinel a urmărit să-şi asigure o apărare mai eficientă, prin obstrucţionarea şi îngreunarea anchetei ce se desfăşura în cauza respectivă în care se efectuau cercetări ce îl vizau atât pe el, cât şi pe alţi funcţionari din cadrul Primăriei Podari", se menţionează în comunicat.

După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Dolj.

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22