Anexare Crimeea. SUA și Ucraina, sancțiuni pentru Rusia

Trezoreria americană a întărit vineri sancțiunile financiare vizând băncile ruse și companiile energetice din cauza implicării Rusiei în Ucraina, relatează AFP.

Aceste măsuri mai stricte, prevăzute deja în sancțiunile inițiale — potrivit Trezoreriei—, au ca scop să facă mai dificil, pentru principalele instituții financiare ruse și companii petroliere și de gaze, să obțină împrumuturi pe termen lung.

Trezoreria a redus astfel scadența obligațiunilor emise de aceste societăți pe care persoanele fizice și instituțiile americane le pot schimba.

Cu începere de la 28 noiembrie, băncile ruse și alte instituții financiare înscrise pe lista neagră a sancțiunilor nu vor mai putea schimba obligațiuni decât cu o maturitate de 14 zile. Anterior, scadența autorizată era de 30 de zile.

Pentru companiile petroliere și de gaze deja sancționate, scadența noii datorii autorizate a fost redusă de la 90 de zile la 60 de zile.

Această inițiativă lovește principalele bănci din Rusia, ca Sberbank, Vnesheconombank, Eximbank of Russia și VTB Bank, precum și giganți din domeniul energiei, printre care Gazprom, Lukoil și Transneft.

Noua ordonanță a mai reiterat interdicția de a negocia noi emisiuni de capital (acțiuni) emise de companii sancționate.

De la introducerea acestor sancțiuni în 2014 privind emisiunile de titluri de creanță și de acțiuni de către autoritățile americane și europene, firmele ruse sunt tot mai limitate în accesul lor la împrumuturi în dolari și în euro, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel