Anexare Crimeea. Sărbătoare în Rusia

Zeci de mii de ruși au sărbătorit sâmbătă în întreaga țară trei ani de la anexarea provinciei ucrainene Crimeea, care a ajuns să facă parte din Rusia după o invazie militară rusă, cu toate că noul statut al acesteia nu este recunoscut de comunitatea internațională, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Un grup de 11 deputați din Duma de Stat (camera inferioară a Parlamentului rus — n.r.) s-a deplasat în peninsulă pentru a participa la manifestările organizate cu prilejul "reunificării", așa cum numește Rusia anexarea peninsulei, pe motiv că aceasta a aparținut Rusiei până în 1954, când a fost făcută cadou ucrainenilor.

"În inimile și mințile noastre, Crimeea a fost întotdeauna parte a Rusiei", a declarat înainte de vizită vicepreședintele Dumei de Stat, Aleksandr Jukov.

La 18 martie 2014, președintele rus Vladimir Putin a semnat anexarea Crimeii în timpul unei ceremonii oficiale la Kremlin, decizie condamnată unanim de Occident și care a dus la adoptarea de sancțiuni economice internaționale împotriva Rusiei.

EFE remarcă că manifestările din acest an sunt mult mai modeste decât evenimentele din anii precedenți. Dacă anul trecut însuși Putin se deplasa în Crimeea într-un gest calificat de mulți ca fiind o provocare, anul acesta niciunul dintre cei 11 deputați care au făcut deplasarea în peninsulă nu dețineau funcții extrem de importante în stat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel