Andronescu: Vom cere bani la rectificare pentru a reabilita internatele şcolare

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, la Arad, că a discutat cu ministrul Finanţelor pentru ca la rectificarea bugetară să fie alocate fonduri pentru reabilitarea internatelor şcolare, în condiţiile în care "şcolile din mediul rural se depopulează", iar copiii ar putea fi cazaţi în aceste clădiri din oraşe.

"Am discutat cu ministrul de Finanţe şi încercăm la rectificarea bugetară să obţinem nişte bani să reabilităm internatele. Nu am pornit neapărat de la situaţia din Arad, am pornit de la o altă idee, şi anume că şcolile din mediul rural se depopulează şi atunci am putea să aducem copiii în aceste internate şi să nu mai avem clase care învaţă simultan", a spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul a adăugat că a cerut inspectoratelor şcolare să inventarieze toate internatele care le aparţin şi care pot fi transformate în spaţii de locuit pentru copii.

Săptămâna trecută, inspectorul şcolar general din Arad, Anca Stoenescu, a declarat că toţi participanţii la Olimpiada Naţională de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) vor fi cazaţi în unităţi private.

La etapa naţională a acestei olimpiade, care se desfăşoară în perioada 16 - 19 mai, participă 321 de elevi, 43 de profesori şi 36 de membri ai comisiei centrale, plata cazării acestora fiind suportată de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Stoenescu a spus că în municipiul Arad mai există funcţionale, în reţeaua şcolară, doar cinci internate, dar acestea nu corespund din punct de vedere al condiţiilor, iar elevii nu ar fi acceptat să fie cazaţi aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel