Andronescu: Renunțăm la specializări pentru că nu sunt studenți

ecaterina-andronescu-dcnews (3)_309x206
ecaterina-andronescu-dcnews (3)_309x206

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, susține că decizia de a închide mai multe specializări ale universităților din țară se pregătea de mai mult timp. Universitatea Politehnică, a cărei rector este fostul ministru, chiar a cerut ca unele specializări să fie retrase din grilă din cauza lipsei studenților.

Ecaterina Andronescu precizează că numărul specializărilor închise, 183, nu este unul mare, dat fiind că la nivel național cifra acestora este de aproximativ 2.700. Unele domenii trebuie eliminate din grilă, dar apar altele noi, menționează fostul ministru.

”Noi (Universitatea Politehnică - n.r) am cerut să renunțăm la unele specializări din lipsă de studenți. Hotărârea de Guvern de astăzi era în pregătire de mai mult timp”, a declarat Andronescu pentru DC News.

”Ce mi se pare foarte important aici, este semnalul de alarmă care se dă universităților ce nu mai îndeplinesc standardele de evaluare”, a adăugat rectorul Universității Politehnice.

Senatorul PSD dă asigurări că specializările închise prin decizia ministerului Educației vor fi înlocuite de altele cu o mai mare căutare pe piața locurilor de muncă. ”Majoritatea acestor programe nu au studenți. Ele nu mai școlarizează pentru că nu mai sunt cereri pentru ele”, a conchis Ecaterina Andronescu.

Ministerul Educației va închide în anul școlar 2013-2014 183 de specializări de la 37 de universități din țară. Decizia a fost luată în plină perioadă a înscrierilor la facultate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel