Andronescu: Poate cea mai mare dramă a României

Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, susține că România se confruntă cu scăderea "dramatică" a populaţiei şcolare, care a ajuns la 2,8 milioane de elevi.

"Ne confruntăm cu - cred că e una din dramele pe care le trăieşte România, poate cea mai mare - o scădere dramatică a populaţiei şcolare. Dacă în urmă cu 15 ani aveam circa 4.300.000 de elevi în sistemul de învăţământ, astăzi mai avem doar 2,8 milioane şi este absolut greu de acceptat cred, pentru oricare dintre noi, că în 2018 s-au născut mai mulţi copii ai românilor în afara graniţelor ţării decât în ţară. De aceea, fără îndoială, şi performanţa sistemului de învăţământ trebuie să îndrepte puţin aceste lucruri şi să-i determine pe cei tineri să nu mai plece, să aibă şcolile de care copii lor au nevoie", a afirmat Andronescu, la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România.

Abandonul școlar, o problemă reală

"Încercăm să diminuăm abandonul şcolar şi aici, din păcate, ne confruntăm cu următoarea situaţie - sunt foarte mulţi copii care au plecat din sistemul de învăţământ cu părinţii lor în afară şi care sunt înmatriculaţi în şcolile din România. Sigur că directorii sunt interesaţi, pentru că finanţarea e per capita. Sunt interesaţi să-i păstreze, de aceea, România raportează un abandon şcolar extraordinar de mare. (...) Am luat măsurile necesare şi, probabil, într-un timp foarte scurt o să avem situaţia exactă, pentru că altfel, pe obrazul sistemului de învăţământ şi de ce nu al României, cifra abandonului şcolar e exagerat de mare şi nu are nicio legătură cu realitatea sistemului nostru de învăţământ", a explicat ministrul.

Vezi și: 

Facebook și Instagram, probleme grave. Utilizatorii, blocați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel