Andronescu: Masteratul didactic nu se organizează în anul universitar viitor

Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, că masteratul didactic nu se va organiza în anul universitar 2012-2013 întrucât legea a apărut anul trecut şi se aplică celor care au debutat la licenţă în 2011.  Potrivit Legii educaţiei, absolvenţii de învăţământ superior care optează pentru profesia didactică au obligaţia să absolve cursurile unui masterat didactic cu durata de doi ani, acreditat de MECTS, într-o instituţie publică. Aceştia vor beneficia de burse de studiu finanţate de la bugetul de stat.

 Ecaterina Andronescu a precizat că Legea educaţiei prevede că cei care intră la masteratul didactic vor beneficia de o bursă egală cu salariul minim pe economie, adică 700 de lei, însă în buget nu există aceşti bani.

 Ministrul a explicat că Legea educaţiei a intrat în vigoare în 2011 şi ar trebui să se aplice în cazul masteratului didactic începând cu studenţii care au debutat la licenţă în 2011.

 "Masteratul didactic nu se organizează în anul universitar 2012-2013", a spus Andronescu.

 Fostul ministru al Educaţiei Cătălin Baba declara, în aprilie, că toţi cei care vor să devină profesori trebuie ca din toamna acestui an să înceapă un masterat didactic de doi ani, pe durata căruia primesc o bursă de 700 de lei.

 Cătălin Baba preciza că masteratul didactic se organizează pe locuri bugetate, numărul acestora va fi stabilit împreună cu ARACIS, iar admiterea va fi organizată de către universităţi. El mai spunea că absolvenţii nu sunt obligaţi să rămână în învăţământ după terminarea masteratului didactic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel