Andronescu: Fondul clasei și fondul școlii sunt ilegale

Ecaterina Andronescu DC
Ecaterina Andronescu DC

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat joi, că a colecta bani pentru fondul clasei sau cel al școlii, reprezintă o acțiune ilegală, informează Mediafax

Ecaterina Andronescu a condamnat orice colectă de bani pentru fondul clasei sau fondul școlii, considerând că aceste acțiuni ”se plasează clar în afara legii” și, din acest motiv astfel de practici, ”trebuie să înceteze.” "Nu trebuie să se dea bani pentru fondul clasei sau fondul şcolii. Cred că această acţiune se plasează clar în afara legii," a declarat ministrul Educației. Întrebată de ce unele unități de învățământ din sectorul 1, de exemplu, cer bani de la părinți pentru fondul școlii și fondul clasei, dat fiind că primăria de sector alocă sume importante acestor școli sau licee, Ecaterina Andronescu a afirmat că astfel practici trebuie să înceteze. "Părinţii nu trebuie să dea bani nici pentru fondul clasei, nici pentru fondul şcolii," a menționat ministrul Educației.

”Tradiția” fondului clasei și al școlii, e una bine înfiripată în școlile și liceele din țară. Părinții dau acești bani ca o obligație, iar unitățile de învătământ le cer ca un drept ce li se cuvine. Practica are o istorie bogată, fiind prezentă și în perioada comunistă, unde era o veritabilă regulă neoficială. Dar în ultimii ani, a colecta bani de la părinți, sub pretextul susținerii financiare a unui anumit fond, a fost declarată ilegală de către șefii Educației. În ciuda acestui fapt, în multe unități de învățământ încă se mai fac donații pentru fondul clasei, respectiv al școlii, banii fiind ceruți sub pretextul cumpărării de materiale didactice și pentru diferite reparații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel