Android, în colaborare cu cele mai vândute mărci auto

Android este sistemul de operare pentru care a optat una dintre cele mai importante alianțe auto din lume.

Alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi a ales sistemul de operare Android de la Google pentru următoarea generaţie a sistemului său media, care va echipa vehiculele sale din 2021, transmit Bloomberg, Kyodo şi Reuters.

Nu va mai fi nevoie de telefon

Prin încheierea acestui parteneriat tehnologic, vehiculele alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi vor fi printre primele care vor utiliza sistemul de operare Android în tabloul de bord, permiţând softului produs de Google să controleze topografia, pilotarea, sistemele de informaţii şi divertisment (infotainment) şi o serie de aplicaţii instalate direct în maşină.

"Ne unim forţele pentru a construi un sistem mai bun. Dacă îţi uiţi telefonul, totul va funcţiona perfect în maşină", a afirmat Kal Mos, vicepreşedintele diviziei de vehicule conectate la Renault-Nissan-Mitsubishi, referindu-se la sistemul Google.

Regrupează zece mărci de automobile

Maşinile celor trei producători auto vor fi echipate cu sistemul de operare Android pentru a oferi şoferilor servicii de navigare şi inteligenţă artificială prin asistenţă vocală.

Alianţa Renault-Nissan şi-a menţinut pentru al doilea an consecutiv titlul de cel mai mare cel mai mare producător mondial în funcţie de vânzări, în primul semestru din 2018, depăşind rivalele Volkswagen şi Toyota.

Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, regrupează zece mărci de automobile, 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel