Andriy Shevchenko: Nu mai spuneţi Kiev. Aşa îi spun ruşii, nu e forma corectă!

Fotografie creată de Artūras Kokorevas, de la Pexels
Fotografie creată de Artūras Kokorevas, de la Pexels

Fostul atacant al naţionalei Ucrainei şi al lui AC Milan şi Chelsea, Andriy Shevchenko, face un apel pentru pronunţarea corectă a numelui capitalei Ucrainei. 

"Nu e vorba despre un conflict militar sau despre o operațiune specială, ci despre un atac viclean, o crimă împotriva civililor. Nimeni nu a crezut că poate fi posibil așa ceva, dar s-a întâmplat.

Vreau să o mai zic o dată: nu mai spuneți "Kiev". "Kyiv" este felul în care se scrie și se pronunță corect numele orașului. "Kiev" este cum scriu și pronunță rușii", a declarat fostul atacant, conform Football.ua.

Vladimir Klitschko, mesaj pentru armata rusă: Aţi crezut propaganda ticăloasă. Aţi arătat ură pentru eternitate

"Acesta este un mesaj pentru toți rușii care mai sunt în stare să gândească. Celor care au ambiții imperialiste și au invadat Ucraina. Prin barbaritatea așa-zisei armate, voi ați arătat ură pentru eternitate.

Cuvintele pe care vi le spune guvernul vostru și pe care le auziți la televizor sunt un nonsens absolut. Sunteți voi cei care ați crezut această propagandă ticăloasă și nu ați crezut tot ce v-au zis rudele și prietenii din Ucraina.

Sunteți voi cei are ați tăcut în ultimii 8 ani, când țara voastră a ocupat Crimeea și o parte din Donbass. Sunteți voi cei care ați tratat ucrainenii cu aroganță și ați crezut că această nație nu există. Sunteți voi cei care ați răspândit mituri despre naziști sau alte nonsensuri.

Sunt soldații voștri cei care vă sunt soți sau tați, iar acum au venit peste Ucraina, iar voi știți toate astea. Îi sunați și îi intrebați cum le este în 'misiune'. Țineți minte: Nu trebuie să fim eliberați de nimic! Ucraina este o țară care a ales o cale democratică. Și vom lupta pentru alegerea noastră.

Nu suntem noi cei care au venit peste pământul vostru. Sunteți voi cei care ne omoară copiii și ne bombardează orașele sau casele.

În timp ce rămâneți tăcuți și înghițiți propaganda unui dictator nebun, întreaga lume civilizată este astăzi de partea Ucrainei. Iar cei din armată voastră au înțeles deja asta. Fiți curajoși ca ucrainenii și salvați-vă țara. Noi nu vom renunța la a noastră", a fost o parte din mesajul transmis de Klitschko, conform Digisport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel