Andrei Zaharescu, fără răspuns la o întrebare importantă despre Legea Audiovizualului

andrei-zaharescu
andrei-zaharescu

Andrei Zaharescu, purtătorul de cuvânt la Guvernului, nu a putut oferi un răspuns la o întrebare importantă despre Legea Audiovizualului.

“Nu știu”. Acesta a fost răspunsul lui Andrei Zaharescu la întrebarea: de ce ordonanța de modificare a legii audiovizualului a fost aprobată fără consultarea pieței?, scrie Pagina de Media

Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență prin care se modifică Legea CNA. Actul normativ împiedică furnizorii de servicii din audio-vizual să modifice în mod unilateral grilele de programe, fără a informa în timp consumatorii. Astfel, o situație gen Discovery-RCS nu s-ar mai putea întâmpla. Ordonanţa stabileşte ca serviciile de programe să fie ordonate în grilele distribuitorilor în funcţie de cota de audienţă, măsurată şi certificată de un organism independent și impune difuzorilor investiții pentru a îmbunătăți calitatea semnalului transmis abonaților. Guvernul a modificat legislaţia audiovizualului stabilind, printre altele, ca preţurile oferite de intermediari, respectiv agenţiile de publicitate, clienţilor care doresc spaţii publicitare să fie confirmate în mod obligatoriu şi în prealabil cu radiodifuzorii. Sumele aferente vor fi plătite direct de către beneficiarul publicităţii către radiodifuzor, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu. Prin OUG a fost schimbată Legea audiovzualului, astfel că introducerea în instanţa judecătorească a contestaţiei privind deciziile CNA suspendă efectele acestor decizii.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel