Andrei Tinu, FUNCȚIE IMPORTANTĂ. Rang de secretar de stat

Andrei Tinu, fiul fostului director al ziarului ADEVĂRUL, Dumitru Tinu, a fost numit în funcția de preşedinte cu rang de secretar de stat al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie.

„Mă simt onorat pentru numirea în funcţia de preşedinte cu rang de secretar de stat al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie şi le mulţumesc acelora care m-au susţinut pentru ocuparea acestei demnităţi publice.

Gândul meu se îndreaptă către viitor, acolo unde, prin măsurile pe care le voi lua cu sprijinul ministrului Justiţiei, voi încerca să pun în aplicare programul de guvernare cu care preşedintele PSD, domnul Liviu Dragnea, a venit în faţa alegătorilor la scrutinul din decembrie.

Programul, asumat ulterior şi de către Guvern, alocă un capitol special justiţiei, care reprezintă acea putere a statului chemată să realizeze un serviciu public, într-un termen rezonabil.

Odată cu mandatul pe care domnul prim-ministru Sorin Grindeanu mi l-a acordat, am devenit parte a actului de guvernare.

[citeste si]

Acest lucru mă face nu numai să mă simt onorat şi bucuros, întrucât primesc o recunoaştere a muncii de cercetare în domeniul în care m-am specializat, dar mă face să mă simt şi obligat la performanţă.

Misiunea mea este acea de a asigura buna desfăşurare a activităţii ANC, prin implementarea unor înalte standarde de profesionalism, eficienţă şi transparenţă.

Principalele direcţii de acţiune pe care le am în vedere sunt legate de reducerea timpului acordat soluţionării dosarelor de cetăţenie, transparenţa instituţională, armonizarea legislaţiei în materie şi eliminarea factorilor care favorizează actele de corupţie în procesul de obţinere a cetăţeniei române.”, a scris Andrei Tinu pe rețeaua de socializare.

Andrei Tinu (31 de ani) este cadru didactic universitar, titularul cursului de Istoria Statului şi Dreptului Românesc din cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii „Titu Maiorescu” din Bucureşti. Este doctor în Istorie al Universităţii din Bucureşti şi doctorand în Drept Constituţional, având ca temă a lucrării: „Dimensiunea naţională şi transnaţională a conceptului de cetăţenie”. Acesta a ocupat în perioada 2014 – 2016 funcţia de vicepreşedinte al ANC şi a fost, pentru o scurtă perioadă de timp, preşedinte interimar al instituţiei. Andrei Tinu a fost eliberat din funcţie de către prim-ministrul Dacian Cioloş în martie 2006, ca urmare a unui conflict cu ministrul de atunci al justiţiei, Raluca Prună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel