Andrei Roșu, primul român care a traversat Canalul Mânecii. Detalii incredibile

Astăzi este ziua lui Andrei Roșu. Noaptea trecută, el a reușit ce nu a mai făcut niciun român până acum: a traversat înot Canalul Mânecii în cadrul competiției Enduroman Arch to Arc. Competiția a fost terminată, în 13 ani, doar de 21 de oameni, iar Andrei Roșu a trecut de două probe dificile.

Cori Grămescu, antrenor de pilates și nutriționist, scrie pe pagina sa de Facebook, că Andrei Roșu "a înotat timp de 21 de ore neîntrerupt cei 33 de km care s-au simțit, în realitate, ca 60 din cauza curenților. Cu o zi înainte, Andrei a alergat 140 de km, iar acum mai are de mers 300 de km cu bicicleta până la punctul final al competiției, Arcul de Triumf de la Paris". Cori Grămescu este de părere că Andrei Roșu va termina competiția pentru că "proba de înot a fost piatra de încercare, cu atât mai mult cu cât Andrei a învățat să înoate în urmă cu doar 4 ani".

Andrei Roșu a scris, marți, pe pagina sa de Facebook: "Vă mulțumesc din suflet pentru urări și pentru sprijin! Pe parcursul probei de înot, echipa de suport îmi citea mesajele primite = reeenergizare instant. Au contat ENORM încurajările voastre, într-o cursă în care am vomat de 42 de ori, din cauza răului de mare (organizatorii au ținut evidența și mi-au spus ulterior că la 50 m-ar fi obligat să mă retrag :(), brațul stang nu a mai fost funcțional dupa km 40, am trecut prin 2 "lanuri" de meduze-gigant roz și violet, apa a avut 13 grade în UK și 14 în Franta (wetsuitul Zoot Force 3 a făcut minuni!!!), iar curenții ne-au 'ajutat' să parcurgem ultimii 4 km în... 8 ore! Pentru a 'străpunge' un curent mai slab, a trebuit să 'sprintez' 2 km, iar pentru asta am apelat la rezerva strategică de Energy Shot (Isostar). Efect secundar (normal pentru produsele cu cafeină): mi-au ramas doar 2 ore de somn (interval suficient, având în vedere că la ultra-triatloane nu prea se doarme".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel