ANDREI PLEȘU, scrisoare deschisă către BELIGAN: "Vă legați numele de un caraghios!"

Andrei Pleșu, într-un articol de pe Adevărul, spune despre Radu Beligan, un actor cu un talent deosebit, nu doar înzestrat de la natură, dar având și "inteligență, cultură și subltilitate", că greșește "investindu-și imaginea într-o jalnică operațiune de propagandă, într-un exercițiu manipulatoriu, de un gust îndoielnic".

Pleșu susține că întreaga admirație pe care i-o poartă lui Beligan s-a dizolvat în momentul în care actorul în vârstă de 95 de ani și-a arătat susținerea pentru prezidențiabilul Victor Ponta.

"Aţi simţit nevoia, la vîrsta dvs., la statura dvs., să vă legaţi numele de un caraghios. Spectrul ”stadionului” de tip coreean a reapărut în biografia dvs. într-un moment în care nimic nu-l mai poate justifica. Asta înseamnă că m-am înşelat. Că, înainte de 1989, nu aţi negociat util, sacrificîndu-vă de dragul teatrului, ci că ceva inexplicabil vă atrăgea în sfera puterii, oricît de pătată era ea. Ca şi acum. Puterea talentului dvs., puterea minţii dvs. nu vă satisfăceau. Ca şi acum, voiaţi să fiţi în preajma celeilalte puteri, oricît e ea de trecătoare prin comparaţie cu puterea prestigiului dvs. profesional. Voiaţi, ca şi acum, să fiţi mai curînd pe scena ştabilor, decît pe aceea a colegilor dvs".

Citește și: MASTERCHEF, scrisoare deschisă. "În atenția producătorilor Masterchef" 

Radu Beligan și-a manifestat sprijinul și încrederea pentru Victor Ponta printr-un mesaj trimis premierului.

"Îl susțin pe Victor Ponta, pentru că țara aceasta are nevoie de un Președinte tânăr și energic! Cred în tineri, doamnelor și domnilor! Tinerii sunt capitalul nostru cel mai de preț. Trebuie să ne folosim de acest capital de la nivelul cel mai de jos și până la vârf! Dixi et salvavi animam meam (n.r. am spus și mi-am mântuit sufletul)", a spus Radu Beligan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel