Andrei Moldovan, olimpic internaţional la matematică, recunoaşte că nu face materia din programă la şcoală

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Andrei Moldovan, olimpic internaţional la matematică, a recunoscut la Radio România Actualităţi că la şcoală el nu studiază materia din programa de liceu. 

"Practic, noi am avut oportunitatea de a-l avea profesor pe dl. Flavian Georgescu și noi nu facem materia de clasă, facem doar pe cea de olimpiadă și nu cred că ne-am plictisit vreodată la orele dumnealui”, a răspuns Andrei Moldovan la întrebarea "voi de când participați la concursurile școlare și lucrați la alt nivel, practic cum vi s-a părut programa de matematică? Nu vă plictisiți la ore? Cum e la la clasă?”, conform edupedu.ro.

Cu toate astea, Andrei Moldovan nu se vede urmând o carieră în învăţământ. 

"Eu cred că nu este pentru mine. Trebuie să fii foarte înțelegător și să ai dorință… Adică generațiile se schimbă și trebuie să ai multă răbdare cu noile generații. Văd la fratele meu și nu cred că mi se potrivește. Trebuie să fie niște profesori mai liniștiți și mai apropiați de copii", a mai spus tânărul.

Radu Lecoiu, coleg cu Andrei Moldovan şi olimpic la rândul său, spune că "tot ce pot să mă gândesc e că poate dacă ar fi, nu neapărat din partea ministerului sau din partea școlii, puțin mai multă flexibilitate pentru ce ar trebui să se predea la matematică. Anumite arii, adică să nu fie doar un număr alocat de ore pentru un singur capitol, cumva să se vadă legătura dintre aceste capitole. Pentru că de foarte multe ori și eu, și Andrei, asta am apreciat la domnul profesor, că întotdeauna ne arată conexiunea între mai multe domenii, nu doar un domeni astăzi și alt domeniu mâine, ne arată conexiunea între ele și cum se leagă între ele. Pentru că până la urmă despre asta e matematica, despre cum se leagă ideile".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel