Andrei Gheorghe, incinerat. Reacția unui preot

Andrei Gheorghe
Andrei Gheorghe

Andrei Gheorghe a fost incinerat.

Jurnalistul Andrei Gheorghe, realizator de radio şi televiziune, a murit, luni seara, la vârsta de 56 de ani. Sâmbătă, 24 martie, a fost incinerat.

Reacția unui preot

Preotul Visarion Alexa spune că trupul nu trebuie distrus. „Așezăm trupul în mormânt. Crezul nostru se încheie așa: Aștept învierea morților. Trupul nu e o închisoare a sufletului, un loc rău. Trupul și sufletul sunt create de Dumnezeu. Trupul nu este ceva rău, care trebuie distrus", a spus preotul Visarion Alexa, sâmbătă, la Antena 3.

„Niciun preot ortodox nu poate participa la o ceremonie de incinerare și nici la pomenirile de după. În 2012, s-a readus în atenția preoților și a bisericii aceste lucruri. Domnul Andrei Ghoerghe a spus că e ateu, nu crede în Dumnezeu și nu va dori preoți la slujba de înmormântare. Familia și biserica a respectat dorința”, a mai spus preotul Visarion Alexa.

[citeste si]

Andrei Gheorghe s-a născut în 14 ianuarie 1962, la Lipeţk, în Rusia. A fost prezentator de emisiuni radio şi televiziune, dar a realizat şi filme documentare. A absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, secţia rusă-engleză din cadrul Universităţii Bucureşti. El şi-a început activitatea jurnalistică în 1991, ca reporter special la Radio Constanţa. Ulterior, el a lucrat la Radio Sky Constanţa, iar consacrarea i-au adus-o emisiunea "13-14" realizată la Pro FM (1996-2002) şi postura de prezentator la Pro TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel