Andrei Chiliman și Vlad Moisescu, declarații la ieșirea din sediul DNA Ploiești

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, și fostul trezorier al PNL, Vlad Moisescu, au oferit, luni, câteva clarificări cu privire la dosarul în care au fost reținuți de procurorii DNA.

Andrei Chiliman a confirmat, la ieșirea din sediul DNA Ploiești, că procurorii au instituit sechestru pe averea sa, avocata sa precizând că decizia va fi contestată.

"Pe declarația mea de avere s-a pus sechestru. Mai mult nu spun", le-a transmis jurnaliștilor primarul Sectorului 1, care a refuzat să facă alte comentarii.

Consiliera acestuia, Ioana Costescu, a anunțat la ieșirea din sediul DNA că procurorii anticorupție au pus sechestru și pe averea sa.

"Locuiesc într-un apartament care nu valorează nici 100.000 de euro", a afirmat aceasta, anunțând că va contesta sechestrul instituit de procurori.

Vezi și: DNA, sechestru avere Andrei Chiliman. Prejudiciul, unul record

De asemenea, Vlad Moisescu a declarat, la ieșirea din sediul DNA Ploiești, că procurorii anticorupție au instituit în cazul său sechestru pe conturi, bunuri și acțiuni, până la suma de trei miliarde de lei, echivalentul a 670 de milioane de euro. El a adăugat că probabil va contesta decizia.

Întrebat despre contractul de împrumut găsit de procurori la domiciliul său, prin care soacra sa își împrumuta fiica (soția lui Moisescu) cu suma de 670 de milioane de euro, Vlad Moisescu a spus că "nu există acești bani", precizând că este vorba despre "o eroare materială de denominare".

"Est un act sub semnătură privată, care nu a avut niciun fel de consecință. (...) Nu au existat acești bani, este o eroare materială de denominare a celui care a întocmit actul. Nu știu care este suma reală, nu am fost parte a contractului", a spus Moisescu, răspunzând unor întrebări.

El a arătat că procurorii au instituit sechestru în cazul său pe case, acțiuni și conturi până la suma de trei miliarde de lei.

Totodată, el a precizat că respectivul document nu are nicio legătură cu Primăria sectorului 1 și nici cu PNL, dar a sublicinat și că nu există prejudiciu, iar dacă acesta ar exista, ar trebui dovedit în instanță.

Întrebat dacă va contesta sechestrul, Moisescu a replicat că probabil o va face.

Citește și: Un judecător CCR este audiat la Parchetul General

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel