Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății: "Domeniul studiilor clinice nu a fost tratat cu maximă împortanță. Trebuie să ajungem la standarde europene"

Andrei Baciu
Andrei Baciu

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sanătății a vorbit despre importanță studiilor clinice desășurate în România

"În cadrul dezbaterii ,,Impactul economic al studiilor clinice desfășurate în România.” :

Momentul acestei discuții și prezentarea acestui studiu au un rol important. Datele prezentate sunt extrem de utile. Este o discuție importantă care trenează de câțiva ani. Trebuie să ajungem la standarde europene cât mai repede, însă este important să știm și de unde pornim.

Știm cu toții decalajul privind accesul la tratamente noi, de aceea studiile clinice reprezintă o alternativă reală pentru pacienți. Trebuie să acordăm corpului medical din România posibilitatea, prin susținerea acestui domeniu al cercetării.

Trebuie să folosim sursele de finanțare europene care se întrevăd pentru perioada 2021-2027 pentru care putem începe să planificăm încă din perioada următoare.

Din nefericire acest domeniu, al studiilor clinice, nu a fost tratat cu maximă importanță în ultimii ani. Nu se pot schimba însă lucrurile peste noapte. Am încercat să accelerăm demersurile pentru a reduce diferențele între perioadă de așteptare din România și perioada de așteptare din alte țări. S-au identificat două soluții preliminare: prima este legată de schimbarea conformației în ceea ce privește accesibilitatea studiilor clinice, la care s-a lucrat în ultimele săptămâni, a doua măsură este cea a creșterii resursei umane care gestionează acest sector," este mesajul lui Andrei Baciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel