Andrei Baciu: Putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor

Andrei Baciu, despre relaxarea măsurilor
Andrei Baciu, despre relaxarea măsurilor

Secretarul de stat la Ministerul Sănătății Andrei Baciu susține că restricțiile ar putea fi ridicate la 1 iunie în contextul în care numărul infectărilor este în ușoară scădere. Anularea unor restricții se va face doar dacă trendul se menține și românii se vaccinează, așa cum a anunțat premierul.

Andrei Baciu a spus duminică seara că relaxarea restricţiilor este posibilă în condițiile în care trendul infectărilor s-a stabilizat.

„Practic, dau un trend care s-a stabilizat. Aproape că intră pe o fază descendentă, ceea ce este îmbucurător, pentru că uşor-uşor, putem să ne apropiem de orizontul pe care domnul premier l-a dat, 1 iunie, când putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor şi la încă un pas mai aproape de o viaţă normală pe care o aşteptăm cu toţii, de foarte mult timp", a anunţat Andrei Baciu, la Antena 3.

Ridicarea unor măsuri va fi decisă în funcție de numărul persoanelor vaccinate. Premierul Florin Cîțu a vorbit despre aproximativ cinci milioane de români vaccinați în următoarele luni și de 10,4 milioane de români vaccinați până în septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel