Andrei Anghel: povestea studentului român din presa canadiană

Foto: LinkedIn
Foto: LinkedIn

Presa din Canada prezintă povestea cu final tragic a lui Andrei Anghel, un român cu cetățenie canadiană, care s-a aflat în avionul Boeing 777 prăbușit joi în estul Ucrainei.

"Era vacanța lor de vis. Andrei Anghel, un student canadian la medicină, de 24 de ani, urma să petreacă cinci săptămâni în Bali alături de prietena sa", Olga, scrie publicața The Globe and Mail, care notează că Andrei și iubita lui terminaseră al doilea an de facultate.

El i-a trimis un mesaj surorii sale, Alexandra, din Edmonton. "A spus: 'Hei, bună dimineața, data viitoare când îți voi trimite mesaj, voi fi în Bali", își amintește sora lui, în vârstă de 26 de ani.

A doua zi, ea a auzit relatări despre tragedia aviatică, dar nu a făcut imediat conexiunea, deoarece nu știa cu ce companie aeriană zboară fratele său. "Nu le-am pus cap la cap până când prietenii lui au început să-mi dea mesaje".

MH17, avion prăbușit în Ucraina. Olanda și SUA trimit echipe de anchetatori în Ucraina

Andrei și sora lui s-au născut în România, dar s-au mutat în Canada când Alexandra avea 10 ani și fratele ei 8. Era un copil timid, își amintește Alexandra. "S-a înălțat deodată", spune ea, râzând. "Și atunci nu mai eram sora lui mai mare. După aia am fost mereu sora lui mai mică".

"Era o persoană uimitoare. Era cea mai deșteaptă și ambițioasă persoană pe care am cunoscut-o. Era la medicină (...) Voia să schimbe lumea", mai spune Alexandra.

Brian Dixon, unul dintre foștii profesori ai lui Andrei din Canada, își amintește că românul era unul dintre cei mai muncitori și motivați studenți. Profesorul Dixon a scris o scrisoare de recomandare pentru Andrei Anghel, care a fost în clasa sa de imunologie cu doi ani în urmă.

Andrei Anghel voia să devină cercetător în domeniul cancerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel