Andreea Sava: Totul despre colesterol: cel bun, cel rău și ce trebuie să mănânci și ce nu

poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

"Ați auzit de nenumărate ori termenul de colesterol, mai ales dacă ascultați un doctor. Când îl auziți, vă gândiți automat la grăsime și foarte bine faceți. Se găsește în mai toate alimentele de proveniență animală", scrie jurnalista Andreea Sava pe blogul său. 

"Corpul uman are nevoie de colesterol pentru că-l folosește în crearea membranelor celulelor, anumiți hormoni, vitamina D și acționează ca agent stabilizator. Acesta este așa numitul colesterol bun, HDL (high density lipoproteine), adică lipoproteine cu densitate mare.

Când, însă, mâncăm alimente foarte bogate în grăsimi saturate, enzimele din organism responsabile cu producerea colesterolului fac o cantitate prea mare care începe să se depună pe vasele de sânge. Acestea se vor îngusta, ba chiar se ajunge la obturarea lor, sângele nu va mai circula cum trebuie prin organism. Deja sună ca fiind un lucru rău, nu e nevoie de prea multe cunoștințe medicale. Vă spun doar că așa se ajunge la infarct, accidente vasculare etc.Așadar este foarte important să avem un regim de alimentație fără exces de grăsimi. Asta nu înseamnă că nu trebuie să mai mănânci, ci doar să elimini grăsimile nesănătoase. Da! Există și grăsimi bune!." Citește continuarea AICI

VEZI ȘI:

DIETĂ. TOP ȘAPTE alimente delicioase care te ajută să slăbești

Andreea Sava: 5 lucruri pe care NU le fac în perioada sărbătorilor


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel