Andreea Paul: În politică sunt prea puține femei

poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

În anul 2018 era necesar să dăm valoare spiritului civic la genul feminin, a afirmat Andreea Paul joi la dezbaterea 'Forţa civică a femeilor' de la sediul Grupului pentru Dialog Social, dezbatere prilejuită de volumul cu acelaşi nume lansat de prim-vicepreşedintele PNL.

'Este această industrie a binelui numită societate civilă, unde femeile sunt dominante. Pe harta inovatorilor sociali, femeile contribuie cu 53% în demararea şi conducerea de organizaţii neguvernamentale', a declarat Andreea Paul.

Femeile majoritare în ONG-uri

Ea a precizat că în antreprenoriat lucrurile nu stau la fel de bine, dar nici prea rău. 'În ceea ce priveşte forţa economică a femeilor, unul din trei antreprenori astăzi în România este de gen feminin. Dar cu fiecare companie nou apărută, una este condusă de către un el şi o altă companie de către o ea. Echilibrul este perfect. În politică lucrurile stau însă mult prea departe de zona civică şi de zona economică. Aici, când apărea cartea 'Forţa politică a femeilor', aveam 11% femei în Parlament. Iată că, la mai puţin de un deceniu de la apariţia acestui volum, s-a dublat numărul femeilor în Parlament', a spus Andreea Paul. Ea a arătat că în România există peste 40.000 de organizaţii nonguvernamentale active, dintre care 53% sunt conduse de femei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel